Bona vesprada a tothom,
Ara mateix estic estudiant un tema que versa respecte de les habilitats de negociació i els acords.

Al llibre "Gestión eficaz de la convivencia en los centros educativos" (VV.AA. Funes Lapponi, S. (Coord)), concretament al capítol IV ("Creatividad, humor y estilos de negociación)", es fa referència a la proposta d'Albrecht, el qual, en 1998 ja classificava els següents tipus de negociadors:
  1. "El Bulldog". Són persones que mostren un alt grau d'obertura i molt poca condescendència. Deixen clara la seua intenció de passar per sobre de l'altre. Diran el que desitgen i s'obstinaran a tractar d'obtenir-ho de l'altre.
  2. "El Zorro". Són persones que mostren un grau molt baix d'obertura i de condescendència. No encaren directament el problema, sinó que utilitzen trucs, tàctiques de batalla, ambigüitat, manipulació, subterfugis i l'engany per obtenir el que volen. Són reservats i manipuladors i obliguen a endevinar els seus motius i intencions.
  3. "El Ciervo". Són persones que mostren poca obertura però un alt grau de condescendència. Tendeixen a mostrar personalitats relativament passives, que tracten d'evitar el conflicte i la confrontació gairebé a qualsevol preu. És possible que fugisquen si perceben una situació amenaçadora que els allunye de la seua zona de comoditat. Trien l'estil passiu i acomodatiu que busca no antagonitzar amb ningú, no pertorbar ni a ells ni a l'altra part, i tendeixen a acceptar les propostes de l'altre en lloc d'oferir les pròpies.
  4. "El Tutor de Convivencia". (proposada per Mabel Tomasini en el capítol al que faig referència en aquesta entrada) Amb un alt grau d'obertura i condescendència, es tracta de persones que solen mostrar una major competència i autoestima. Estan més disposats a escoltar i reaccionar davant els suggeriments de l'altra part. Poden manifestar les seues necessitats o les de la seua institució i es dediquen a satisfer-les, tenint al mateix temps present què necessita l'altra persona. És a dir, barregen la seva situació amb la de l'altre.

Sembla evident que el millor estil negociador és el "Tutor de convivència", però de segur que caineixereu a més d'un que podrieu classificar-lo com a "Bulldog", com a "Zorro", inclús com a "Ciervo". M'equivoque?
Ale amics lectors, molt bon cap de setmana,

Suscríbete a nuestra Newsletter

Introduce tu dirección de correo electrónico para seguir este Blog y recibir las notificaciones de las nuevas publicaciones en tu buzón de correo electrónico.

Te has suscrito correctamente!